Franse wijnen mogen natuurlijk niet ontbreken. U kan uit ons assortiment pareltjes kopen van onder andere Champagne Eric Legrand, Manoir du Carra, Chateau Bel-Air la Royère of Domaine du Grand Crès.

Champagne Eric Legrand
Eric Legrand is als wijnbouwer eerst en vooral een wijnproever. Het is dan ook een luxe om voor zo’n gepassioneerd iemand zijn eigen Champagne te mogen produceren. Om zijn verwachtingen en die van de consumenten te beantwoorden, onderneemt hij sinds 1986 dagelijks een zoektocht naar uitmuntendheid. Zowel in de wijngaarden als in de kelders werkt Eric Legrand onverzadigbaar aan een wijn die zowel op vlak van structuur als smaken subliem kan worden genoemd. Eric Legrand omringt zich daarvoor met een teams die bijdragen tot zijn zoektocht, hij doet beroep op zeer geavanceerde technologieën en hij verrijkt onvermoeibaar zijn knowhow.

Zijn druivensoorten vormen zijn grootste inspiratiebron: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Blanc en Pinot Meunier zijn beplant op het klei-en kalkhoudend terroir van de Côtes des Bar. Zijn wijngaarden zijn georiënteerd naar het Zuiden tot het Zuid-Oosten. Eric Legrand beoefent er een kwalitatieve, beredeneerde en vooral een niet-systematische wijnbouw.

Domaine Manoir du Carra
Domaine Manoir du Carra ligt in het Zuiden van de Bourgogne streek, hartje Beaujolais in het dorpje Denicé. Sinds 1850 wordt er daar aan wijnbouw gedaan. Reeds verscheidene generaties beheert de familie Samberdier 34 hectares aan wijngaarden. Er worden onder andere Beaujolais Villages, Brouilly, Julienas en Moulin à Vent gemaakt. Vader Jean-Noël Sambardier en zijn zonen Damien en Jean-Frederic hechten een groot belang aan tradities in de wijngaard en de kelder zonder daarbij voorbij te gaan aan moderne technieken. Ze gaan voor kwaliteit en typiciteit; oogsten met de hand, zo gezond en rijp mogelijk fruit oogsten en het gebruik van organische mest ter verbetering van het natuurlijk evenwicht in de wijngaard. Ze gaan altijd op zoek naar een fruitige stijl.

Chateau Bel-Air la Royère

In 1992 had de vierde generatie van de familie Chevrier-Loriaud een oogje op dit oude eigendom in de Gironde. Na enkele heel zware inspanningen in de wijngaard gaf dit de geboorte een een elegante, zachte en fijne wijn, genaamd Bel-Air La Royère.
De Malbec (of Côt) is een oude druif die terug zijn weg heeft gevonden. Sinds 1995 werkt de Château met deze druif en verrijkt deze de wijnen van pit en kleur. Corinne Chevrier-Loriaud noemt deze druif “het buitenechtelijk kind” van de Bordeaux wijngaarden.
Corinne heeft zich gewapend met een team bestaande uit 99% vrouwen zowel in de wijngaard als in de kelders, altijd op zoek naar het terroir van de Merlot en de Malbec druiven.

Domaine du Grand Crès

In 1989 kocht de voormalige manager van Domaine de la Romanée-Conti (Hervé Leferrer) vijf hectare wijngaarden in de heuvels van de Corbières streek. De wijngaarden hebben uitzicht op de vallei in de buurt van Lagrasse, op een hoogte van 300 meter.

Pascaline en Hervé Leferrer bouwden een kelder in het midden van het dorp. Voor hun rode wijnen plantte ze Syrah en Grenache en voor de witte wijn Roussanne, Viognier en Muscat. Ze kochten onlangs 2 hectares van Cabernet Sauvignon en konden zo sinds 2006 ook IGP d’Oc wijnen te maken. Domaine du Grand Crès omvat nu 19 hectares.

Domaine du Peyra
François Fourel is een fenomeen in de Languedoc. Zijn eigenzinnige visie op wijn geeft hem een opmerkelijke plaats tussen de traditionele wijnmakers. De wijnen die hij wil maken moeten fun zijn, een oeverloos genot bieden van fruit onder de vorm van wijn. Kwaliteit en respect voor de karakteristieken van de druif staan voorop. De Languedoc is het ideale speelterrein om zijn doel te bereiken. Een streek die voortdurend evolueert en die jonge mensen kansen biedt om goede wijnen te maken.

Domaine Roland Lavantureux

Het was in 1979 dat Roland Lavantureux de familieboerderij overnam en op zoek ging naar een nieuw stuk land om te huren. Zijn vrouw Brigitte sloot zich aan in het begin van de jaren ’80 om het administratief werk op zicht te nemen.
Samen ontwikkelden zij de marketing van 3 belangrijke markten: particulieren en restauranthouders in Frankrijk en professionals voor de export.

De 7 hectares uit de beginjaren zijn nu uitgegroeid tot 20 hectares vandaag.

Domaine La Rouviole
Het Domaine La Rouviole te Minervois, cru La Livinière, is in handen van de familie Leonor sinds 1950.
Het eigendom strekt zich uit over 40 hectares wijngaarden en olijfbomen.
Niet ver van Carcassonne in de Languedoc floreren de Syrah, Grenache, Cinsault en Carignan, de bekendste druiven in het Zuiden van Frankrijk.

Chateau Sigalas Rabaud
Met zijn 14 hectares, dat bestaat uit een heerlijk terroir is Château Sigalas Rabaud de kleinste speler van de Premier Cru’s. De kelders liggen op minder dan 500 meter van Château Yquem.
De wijnstokken zijn aangeplant op een lichte helling richting het zuiden, ze groeien op het beroemde “terrasse du Sauternais”. De bodem bestaat op basis van klei, zand en grind die door de Garonne 600.000 jaar terug is afgezet.
Ten Noord-Westen stroomt de Ciron, een kleine rivier bestaande uit koude wateren die zorgt voor een optimale vorming van nevel, essentieel voor de ontwikkeling van de schimmel Botrytis cinerea.
De wijngaard gelegen op een heuvelrug heeft een blootstelling aan de wind die zorgt dat de druiven met botrytis in oktober drogen, waardoor de ontwikkeling van een perfect “edele rotting” zich voordoet.

Domaine Talmard
In de 17e eeuw waren er al meldingen van de achternaam Talmard in de wijnwereld. Van generatie op generatie slaagden verschillende eigenaars erin hun vasthoudenheid en vaardigheden iedere keer opnieuw mee te geven.
Het is dankzij het deelnemen aan internationale beurzen en tentoonstellingen dat Domaine Talmard een sterke reputatie heeft kunnen opbouwen. In 1997 gaf Paul Talmard de fakkel door aan zijn dochter Mallory en zijn zoon Benjamin, die hem met succes opvolgden.
De liefde voor de wijnstok zijn nog steeds de kenmerken van de familie Talmard. In 14 jaar slaagde broer en zus erin om het bedrijf van Uchizy te laten groeien tot ongeveer 30 hectares wijngaard en van 150.000 flessen productie naar 260.000 flessen.

Domaine Ballot-Millot
Het Domaine Ballot-Millot, familiebedrijf is gelegen in Meursault en rijk aan de beste klimaten, biedt één van de mooiste en lekkerste illustraties van de Côte de Beaune. Soepel en zeer fruitig met grote witte wijnen als Meursault en Chassagne-Montrachet, rijkdom en de finesse van de legendarische Pommard, Volnay en Beaune.

Domaine Machard de Gramont

Machard Bertrand de Gramont is sinds 1983 opgericht na het vele werken aan het familielandgoed. In 2001 bereiken ze een gebied van 6 hectares dankzij het herbeplanten van de Terrasses de Vallerots. In 2004 werd Bertrand vergezeld door zijn dochter Axelle.

Domaine En Ségur
Het Domaine En Ségur is gelegen in de Tarn in het hartje van het land van Cogagne. Een deel van zijn wijngaarden, de Cauquillous werd beplant langs de oude “Via Tolosana” de andere langs de rivier de Agout. De geschiedenis van Domaine d’En Ségur dateert uit de tijd van de Santagio de Compostela Pelgrims die voordien in de Tarn waren.