Exclusieve Italiaanse wijnen kopen doe je bij Winevestment. Onze collectie omvat onder andere de overheerlijke creaties van Alessandro Rivetto.

Alessandro Rivetto
Alessandro Rivetto werd geboren in 1969 en is altijd betrokken geweest bij de wereld van de wijn via het familie-erfgoed. In feite, zijn kennis van wijn vloeit voort uit de lange traditie van zijn familie, die hun eigen wijn begonnen te produceren in het begin van vorige eeuw. Zijn overgrootvader Giovanni startte met de verkoop van druiven en later begon zijn grootvader Ercole te produceren en zo werden de familie wijnmakers. Dankzij hun ervaring leerde Alessandro het vak en kreeg zo de liefde voor het land en het werk. Met de steun van zijn aangeboren commerciële skills startte hij in 2012 een nieuw en uitdagend business project.

Deze wijngaarden verspreiden zich over verschillende lijnen: twee DOCG wijnen, Barolo en Barbaresco, en drie DOC wijnen, Nebbiolo, Barbera en Dolcetto d’Alba, voor de Alessandro Rivetto lijn, terwijl de I Pola lijn de DOC-wijnen van Langhe en Monferrato en drie DOCG wijnen omvat: Barolo, Moscato d’Asti en Ovada.