Spaanse wijn en Winevestment, een sublieme combinatie. Uit ons assortiment kan u wijnen van bodegas als Mengoba met o.a. Brezo of Cava Diagonal kopen.

Bodegas Mengoba
Grégory Perez studeerde af aan de school van wijnbouw en oenologie in Bordeaux-Blanquefort in 1998, na zijn opleiding ging hij werken in Château Lalande (Listrac Medoc), Château Grand-Puy-Lacoste (Pauillac) en vooral de Château Cos d’Estournel (Saint-Estèphe) van 1997 tot 2001.

Na zijn eerste ervaringen in de Médoc kreeg hij een jobaanbieding en dat bracht hem terug in de voetsporen van zijn voorouders en concreet terug te keren naar Spanje in de Bierzo.
Gregory Pérez is een onderdeel van de nieuwe generatie wijnbouwers die meehelpt in het ontwikkelen van grote wijnen in Spanje. Dit met o.a. cuvées als Brezo blanco, Brezo tinto, Flor de Brezo, Sobre Lias,…
Een nieuw project op zoek naar lokale variëteiten, Mencia en Alicante Bouchet voor rode wijn en Godello en Doña Blanca voor witte wijn, is een deel van zijn filosofie.

Cava Diagonal
Cava is een Spaanse mousserende wijn, die vooral geproduceerd wordt in de Penedèsstreek, een wijngebied ten zuidwesten van Barcelona in Catalonië (Spanje). Ook in Arragon en de Rioja wordt op veel kleinere schaal cava gemaakt.

Wijnen met de kwaliteitsaanduiding ”Cava” bestaan traditioneel uit een mengsel van het sap van drie inheemse druivenrassen: Macabeo, Xarel-lo en Parellada volgens de methode van de tweede gisting van minstens negen maanden op de fles (método tradicional). Om die reden wordt cava wel eens “Spaanse Champagne” genoemd, maar dit is wijnkundig gezien fout, aangezien enkel schuimwijn afkomstig uit de Champagnestreek de naam Champagne mag dragen.

Eén van de condities voor de toetreding van Spanje tot de Europese Unie was het verwijderen van alle termen die tot verwarring met de beschermde Franse Champagne konden leiden. Een wet en een toezichthoudende commissie waken sinds november 1991 over de constante kwaliteit van de cava. Een echte cava is aan de vierpuntige ster onderop de kurk te herkennen. Daarnaast kan cava ook nog een denominació d’origen (oorsprongsbenaming) krijgen, als hij in een welomschreven streek gemaakt wordt.