Wijn bewaren

Winevestment helpt u graag bij de inrichting van uw wijnkelder. Wij wenden onze jarenlange ervaring aan voor het optimaal bewaren van uw wijn.

Met veel plezier brengen wij onze jarenlange ervaring over op u. Laat u bijstaan met deskundig advies bij de inrichting van uw wijnkelder. Wij geven u al enkele snelle tips mee die u helpen om uw wijn optimaal te bewaren.

Inrichting van uw wijnkelder voor het optimaal bewaren van wijn

Wijn laten rusten

Allereerst is het bij het bewaren van wijn uiterst belangrijk om de wijn eerst te laten rusten. Tijdens de aankoop en het transport is de wijn onderhevig aan schokken, wat het evenwicht van de wijn verstoord. Vooraleer uw wijn te drinken is het aangeraden om de wijn een tweetal weken te laten rusten. Zo kan de balans binnen de wijn zich weer herstellen.

Liggend in plaats van staand

Het is verstandig om de wijn liggend te bewaren omdat de wijn op deze manier contact houdt met de kurk. Dit zorgt ervoor dat de kurk niet kan uitdrogen. Probeer dus ten allen tijde te vermijden dat er lucht tussen de kurk en de wijn komt.

Juiste klimaat en temperatuur

Wanneer u de wijn enkele maanden of langer wilt bewaren, is het van belang dat u goed oplet op de temperatuur van de omgeving. Voor kortere periodes heeft dit weinig invloed en is het dus overbodig om hier tijd en moeite in te stoppen.

De ideale temperatuur voor het bewaren van wijn is 12° Celsius. Wordt de temperatuur warmer, zal de wijn sneller rijpen en dat zal uiteraard de smaak beïnvloeden.

Stabiele plaats

U dient wijn te bewaren op een stabiele plaats. Op die manier geeft u de wijn de kans om optimaal in balans te komen, wat de smaak alleen maar ten goede komt.

Wilt u uw wijn optimaal bewaren? Doe beroep op de uitgebreide expertise van Winevestment voor de inrichting van uw wijnkelder.